לאחר כריתת ערמונית בעקבות סרטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/04/2017 | 21:41 | מאת: מרינה

שלום אבא שלי לפני כ 7 שנים עבר כריתת ערמונית מלאה עקב גידול סרטני. בגלל שגידול לא יצאה מקפסולה אז לא נזקק לטיפול נוסף. במעקב אחריPSA ערך נמצא בעליה בחצי שנה אחרונה. היה 0.26 והיום 0.47 תוך חצי שנה לפני היה 0.0 וקצת. כמוון אבא אלך לרופא אורולוג אך זה יהיה רק אחרי חגים והוא קצת דואג עד שאראה את הרופא האם עליה זו משמעותית? ואם כן מה איזה בירור יכולים להציע? אשמח לתשובה . תודה רבה וחג שמח

חג שמח, העליה משמעותית ובמקרה זה אני ממליץ קרינה חיצונית בהקדם, בלי להמתין לבדיקות דימות. הבדיקה היחידה שיש לה משמעות מסוימת, אם כי מוגבלת, בערכי PSA כה נמוכים זה PET PSMA

10/04/2017 | 12:43 | מאת: מרינה

מודע לך על מענה. האם מותר לחכות עם זה עד סוף פסח או שזה דורש היתייחסות מיידית אפילו מיון ? או שעניין של יומיים או שבועיים לא משחק תפקיד רציני? פשוט לא יודעת איך לפעול. תודה רבה רבה

מנהלי פורום אורולוגיה