טחול מוגדל 14.3 ס"מ אבנים בכיס המרה, חייד אי קולי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/03/2017 | 09:59 | מאת: טחול

שלום רב, נשלחתי לבדיקות דם ושתן ואולטראסאונד בטן בעקבות דלקות תקופות בדרכי השתן להלן תוצאות בדיקות דם: LIPEMIC INDEX 0.00 INDEX ( 0.00- 25.00) HEMOLYTIC IND. 3.00 INDEX ( 0.00- 30.00) (*........) ICTERIC INDEX 1.30 INDEX ( 0.00- 2.00) (.....*...) GLUCOSE 81.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (...*.....) CREATININE SERUM 0.70 MG/DL ( 0.50- 1.20) (..*......) GFR(ESTIMATED) > 60 (ML/MIN/1.73M2:יחידות) 18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת לא מתאים לנשים הרות URINE CULTURE ESCHERICHIA COLI SENSITIVITY ESBL Neg PIPERA/TAZOBACT S AMPICILLIN R AMOX/CLAVULANAT S AMIKACIN S CIPROFLOXACIN S CEFTAZIDIME S CEFUROXIME S CEPHALEXIN S CEFTRIAXONE S ERTAPENEM S NITROFURANTOIN S FOSFOMYCIN S GENTAMYCIN S MEROPENEM S TRIMETHOPR/SULF S URINE CULTURE COUNT 50E4 CFU/ML GBS VAGINAL/RECTAL NEGATIVE VAGINAL CULTURE BACT. CULTURE: NEGATIVE FUNGAL CULTURE: CANDIDA NEGATIVE SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES 0.03 MG/DL באולטרסאונד תוצאות: אבנים בכיס המרה וטחול 14.3 ס"מ מרקם הומוגני האם יש לסיבה לדאוג? תודה!!!

יש דלקת בדרכי השתן, חשוב לטפל באנטיביוטיקה לא ציינת לגבי הכליות ודרכי השתן בבדיקת US

27/03/2017 | 19:26 | מאת: טחול

תודה כליות בגודל ומבנה תקין ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. כיס שתן בדופן תקין. ללא שארית לאחר התרוקנות. כיס מרה מעט מכווץ נצפו אבנים מוביליות רבות בתוכו. אין לדון על השולחן. ללא עדות להרחבת דרכי מרה. טחול מוגדל אורכו 14.3 זמן. מרקמו הומוגני.

27/03/2017 | 20:14 | מאת: טחול

תוכל בבקשה להתיחס גם לטחול מוגדל ואבנים בכיז המרה

מנהלי פורום אורולוגיה