גידול בשופכן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/04/2015 | 21:29 | מאת: שירה

שלום רציתי לדעת האם כאשר יש גידול בשופכן מוציאים את כל הכליה מכיוון שהסיכוי שזה יחזור הוא מעל 70 אחוז? וההעדפה היא לא להוציא רק את החלק שיש בו גידול?

29/04/2015 | 11:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שירה, ההחלטה אם לבצע רק כריתת שופכן או כריתת כליה ושופכן מתבססת על פרמטרים רבים: האם הכליה מתפקדת , מה מצב הכליה הנותרת, גיל המטופל, מחלות רקע, איזה סוג של גידול נמצא במשופכן ועוד. לכל אחת מהגישות יש יתרובות וחסרונות (כמו כל דבר בחיים) ולכן צריך לשבת עם אורולוג לדיון מעמיק ולקבל החלטה נכונה עבור אותו מטופל. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה