שאלה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

28/02/2010 | 12:17 | מאת: טלין

ד"ר דין או ד"ר אברהים: עברתי ניתוח הצרת קיבה לפני כמה שנים, ירדתי במשקל אך עליתי שוב במהלך השנים, יש לי שתי שאלות: 1. האם אתה ממליץ להוציא את הטבעת ולעשות את הניתוח בבת אחת או לעשות את זה בשני שלבים (הוצאה ואח"כ ניתוח שרוול?) 2. מה העלות של הניתוח בערך (היות ואיני מבוטחת של מכבי?, אעשה את זה באופן פרטי) ממש תודה על התשובה, ומקווה שניפגש בהקדם בהקשר זה.

שלום טלין! אני אענה לך מבחינתי - רק לאחרונה יצאו מאמרים בתחום שניתן לעשות את הניתוח בשלב אחד - כלומר הוצאת הטבעת (אם ניתן) והשרוול באותו ניתוח. לגבי עלות הניתוח - נחכה לד"ר מטר שיענה לך. לאור זאת שעלית במשקל לאחר הניתוח הראשון, ישנו חשיבות ניכרת בייעוץ ותמיכה תזונתית לפני ואחרי - כדי ששוב לא תעלי במשקל. הניתוח זה לא הכל, זה רק כלי מעולה (בידיו של ד"ר מטר) כדי לעזור לי לעזור לך להביא אותך למצב בריא יותר. כמובן שאשמח לעזור.... יום נפלא בינתיים דין

28/02/2010 | 13:22 | מאת: ד"ר אברהים מטר

ניתוח הצרת קיבה לפני מספר שנים ...מצב שאת מתארת צריך לעבור בירור לפני החלטה על אזה ניתוח לבצע אם זה שרוול או ניתוח מסוג אחר ... כמובן לא ניתן לעשות הערכת עליות לפני הידיעה על אזה סוג ניתוח מדובר

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים