למה מחקת את ההודעה שלי?

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

21/02/2010 | 16:34 | מאת: המומה

אני המומה חברים, אולי תסבירו לי מה עומד מאחורי הרצון להסיר איבר ככ חשוב בגוף? לא מדובר חלילה בגידול , או בניתוח מאוד הכרחי? למה לעשות ניתוח כזה - שאפשר לרדת במשקל בעזרת דיאטה וספורט? האם זו הדרך הקלה מבחינתכם?.. שאלה זו מופנית גם למנהלי הפורום, מדוע אתם נותנים במה וחיוביות יתר לניתוח ככ מסוכן? אל תמחקו אותי , אין לי מטרה לעורר פה בלאגן , השאלות אמיתיות לחלוטין , אני מזועזעת שחברה שלי טובה ככ שוקלת 140 כל כך יפה וחברותית מחליטה לבצע ניתוח שרוול ולא לחשוב על אופציות אחרות וללכת על הכי הכי קשה ומסוכן.

שלום לך המומה! רואים כמה את לא מכירה אנשים שעברו את הניתוח והשתמשו בזה לשינוי אמיתי ומתמשך באורח החיים. מחקרים רבים מדברים שאנשים לאחר הניתוח הזה נעשים בריאים יותר מבחינת הסכרת, נשימה, ל"ד ועוד הרבה יותר מחלות נלוות וזה כולל בין השאר איכות חיים. הסטטיסטיקה ידועה שהסיכוי של משהו עם השמנת יתר חולנית לרדת בצורה מתמשכת במשקל על ידי דיאטה 5% במקרה הטוב - הניתוח נותן לאנשים סיכוי אמיתי לחיים טובים יותר. מה שאת לא יודעת הוא שלא כל אחד הולך לניתוח - וזה בדיוק הסיבה שעל ההפניות לניתוח במרכזינו אחראי רופא שהוא מומחה במחלות פנימיות, מחלות דרכי עיכול ותזונה ולא הכירורגים המנתחים. והם עוברים ייעוץ רפואי-תזונתי מפורט. אני מבין את הדאגה שלך לחברה, אבל באמת זה לא הפיתרון הקל - זה הצעד הראשון במסלול שהוא מאד קשה ומחייב - זה סיכוי אמיתי לשינוי בחיים. דין

21/02/2010 | 17:33 | מאת: שמרית

שלום לך גברת המומה! לי קוראים שמרית, שקלתי לפני 3 שנים 150 ק"ג ואני כיום שוקלת 85. עד לניתוח עשיתי כל דיאטה בספר, וללא הצלחה של יותר מכמה חודשים. אני אחת המטופלות הרבות של ד"ר דין קרן - בשנים אילו הפסקתי לישון עם מסכת חמצן ללילה, אני כבר לא נוטלת תרופות לסכרת ול"ד, השומנים בדם ירדו והחיים שלי הרבה יותר טובים - והכי טוב - חזר לי הביטחון העצמי שלא היה לי שנים - ואני התחתנתי לפני כמה חודשים. אני קוראת את הדאגה שלך, אבל מה שד"ר דין כתב למלעלה הוא אמיתי. אני כבר לא זוכרת איך היה לפני 3 שנים - ובגלל זה אני חוגגת בימים אילו שלוש. אז תנסי לנתב את הדאגה שלך לחברה שלך לא בתרפוד רצונה אלא בתמיכה. יום טוב שמרית

21/02/2010 | 19:32 | מאת: ד"ר אברהים מטר

את צודקת במאה אחוז , הניתוח אינו נחוץ כלל למי שביכולתו לרדת ולשמור ולכן גם הפורום הזה אינו מתאימה לאנשים שמסוגלים לעשות את זה בכוחות עצמם וללא צורך בניתוח

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים