אבילציה עם גלי רדיו לתיסמונת בארט

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים - כירורגיה וגסטרואנטרולוגיה

14/02/2016 | 11:27 | מאת: עמית_אלתם

בגיל 65 אובחנתי עם תסמונת בארט ודיספלסזיה בדרגה קלה, נאמר לי שיש צורך בבדיקת מעקב כל חצי שנה. לקיחת הביופסות כנראה הציתה את הריפלוקס וממנת אחזקה של 20 מג אומפרדקס עליתי לפעמיים ביום 40 מג בשבוע האחרון ועדיין לא נרגע .כל הנושא מאוד מטריד וכאילו כל חצי שנה אני אעבור הגרלה עם סיכוי קטן לזכות בסרטן ושט. קראתי שטיפול בגלי רדיו,מצליח לטפל מעולה בתאי בארט והסיכון לסרטן יורד דרמטית. מה הסיכונים והסיבוכים בטיפול ,שמונעים המלצה לטיפול במצבי ורק אם יחמיר לדיספלסיה קשה יותר יומלץ טיפול,כמה שנים כבר יש רקורד על הטיפול ותוצאותיו?האם עדיף על הטיפול בלייזר ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא הפורום הנכון

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים - כירורגיה וגסטרואנטרולוגיה