שאלה לדר מאדי

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

09/10/2015 | 11:15 | מאת: בחורה מצפון

בגלל רפלוקס קשה עברתי למעקף קיבה אז אני מבינה שלא ניתן לעשות ביטול מעקף קיבה  לאחר שרוול ומעקף ?? יש מנתחים שטענו שהפיתרון הוא לכרות את שאר הקיבה ?האם ניתן לכרות קיבה לאחר שרוול ומעקף קיבה ?

ניתן לכרות את כל הקיבה,גם בלפרוסקופיה בידיים מיומנות,אבל זה כרוך בשעור תחלואה גבוה - גם בידיים הכי טובות.....(כי קשה לדעת איך המצב בתוך הבטן לאחר שני ניתוחים,גם לפרוסקופיים!!,יכולות להיות הידבקיות קשות באיזור האיבר המנותח,וזה לא ניתוח שכל כירורג ירצה להיכנס אליו...וגם אם הוא עובר לגישה פתוחה זה לא אומר שיהיה יותר קל!!..זה ניתוחים מאוד קשים..מבחינה טכנית... לכן לא ממליץ לך לדבר ולחשוב על עוד ניתוח,כל עוד לא עברת עיבוד מלא על המצב שלך ועל התלונות מהן את סובלת..... בסוף הבירור אם כן תהיה התוויה לניתוח,אז כן יהיה אפשרי לעשות את זה עם כל הקושי שצפוי..גם למנתח וגם למטופל... שוב אומר לך,עדיף לבוא ליעוץ מסודר ולא כך מילים בפורום... בהצלחה..

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים