מעקף קיבה בהשקה אחת

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

24/07/2015 | 19:58 | מאת: חוששת

האם מומלץ ניתוח מיני מעקף קיבה (מעקף בהשקה אחת) לאומת מעקף קיבה רגיל? יתרונות חסרונות ועיצה למי שצריכה להתנתח בקרוב מאוד. תודה

מיני מעקף קיבה,עודנו בחיתוליו כאן בארץ. לכן עוד אין נתונים,על תוצאותיו ,על סיבוכיו לטווח קרוב ולטווח רחוק,מבחינה טכנית כירוגית,אם המנתח שלך בעל נסיון,לא תהיה שום בעיה בביצוע הניתוח,כמובן עם הסיכונים הסבירים כמו כל ניתוח בריאטרי. אנחנו במרכזנו,אני ופרופ' מטר וד"ר סרוקה,לא עושים את הניתוח הזה,בגלל חסר נתונים לטווח הארוך והבעיות הנלוות.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים