שאלה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

13/07/2015 | 16:56 | מאת: יעלה

שלום, בת 61 עם סוכרת לא מאוזנת והשמנת יתר משקל 99 קילו גובה 1.66. מועמדת לטיפול אנדו-ברייר. לאחר אירוע לבבי בשנת 2009 עם השתלת סטנט, והשתלה נוספת של סטנט בשנת 2011, אני מטופלת באופן קבוע בפלויקס ללא אספירין. שאלותיי: 1. היכן ניתן לבצע את הטיפול אנדו-ברייר? כמה זה עולה (סדר גודל...)? האם יש טלפון שניתן ליצור קשר בנושא? 2. האם זה נכון שיש להפסיק את הפלויקס (בתיאום עם הקרדיולוג) ולהחליפו באספירין, או שגם אספירין אסור לקחת בזמן הטיפול של האנדו-ברייר? למשך כמה זמן מפסיקים את הפלויקס, וכמה זמן לפני הפרוצדורה יש להפסיק את הפלויקס? 3. מהם הסיכונים הכרוכים באנדו-ברייר? האם מבצעים בדיקות/טיפולים לבדיקת התאמה או הכנות מיוחדות כמו בניתוח בריאטרי? אודה לתשובתכם, יעלה

1. ההיסטוריה הלבבית והפלביקס הם התוויית נגד להתקן. 2. עניתי 3.יש הכנות אדמ דומות לניתוח

13/07/2015 | 21:13 | מאת: יעלה

ד"ר דין קרן שלום, תודה לתשובתך. אם אפסיק פלויקס ואחליף באספירין (לאחר התייעצות עם קרדיולוג) האם אז אוכל לבצע את האנדו-ברייר? או שעדיין לא יהיה מומלץ לבצע פרוצדורה זו? אם לא יהיה מומלץ לבצע פרוצדורה זו - אילו פרוצדורות אחרות ישנן? בתודה, יעלה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים