מיני מעקף קיבה לעומת שרוול "קלאסי"

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

26/06/2015 | 08:40 | מאת: גל

לרופאים וכולם שלום, לאחרונה עברתי ועדה רפואית באסותא וקבעתי מועד לניתוח. הרופא המנתח הציג בפני 2 אופציות לניתוח: שרוול או מיני מעקף קיבה. חקרתי קצת בעצמי את הנושא על מנת לנסות לקבל את ההחלטה "הנכונה" אך לא מצאתי מאמרים עם הוכחות חותכות שניתוח אחד עדיף על האחר או לחילופין, הוכח כפחות מסוכן או יותר בטוח. אני בכוונה לא מונה יתרונות או חסרונות לכל אחת מהשיטות מאחר ואשמח לשמוע את דעתכם המקצועית בנושא. כמו כן, ברור לי שאם הרופא המליץ במידה שווה על 2 האופציות, כנראה שההבדלים הם לא מאוד דרמטיים לכאו או לכאן. תודה מראש, גל

כמו כל דבר בעולם,אצלנו הכל מגיע בפאזאה מאוחרת יותר,כמו דגמים של מכוניות,בגדים ,משחקים,וכו... ניתוח המיני מעקף קיבה,קיים הרבה שנים בארה"ב ואירופה,אך אצלנו טרם תפס תאוצה,עקב כמה בעיות שיכולות להיות,כמו החזר מרתי ,רפלוקס של מרה לקיבה ולוושט,ועניין הגברת סיכון לסרטן הקיבה...ועוד בעיות מטבוליות...ישנם ויקוחים בינינו הכירורגית למה בעד ולמה נגד.... אין לי ספק שהמנתח שלך הוא מיומן והוא יכול לעשות לך את הניתוח בבטחה,עם אחוז סיכונים קטנים,אחרת לא היה מציע לך ניתוח מסוג זה. לסיכום - הניתוח הוא בעל תוצאות טובות לירידה במשקל,כצט יותר טובות מהשרוול,בגלל מרכיב של תת ספיגה,עם אחוז סיבוכים דומים לכל ניתוח,אך הסיבוכים לטווח ארוך הם יותר מאלה של השרוול..... בהצלחה..

12/09/2015 | 12:31 | מאת: ענת

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים