ניתוח מעקף תריסריון

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

01/01/2015 | 08:51 | מאת: רות

בוקר טוב לפני שנים עברתי ניתוח הערכת ושת והקטנת קיבה ע"י סיכות אשר נפתח לחלוטין. לאחר הניתוח הורדתי כ 25% ממשקל גופי ועליתי כ 35% לאחר שנים רבות. כעת אני עומדת בפני ניתוח נוסף, ולפי החלטת הרופא "ניתוח מעקף תריסריון" למרות שכל ערכי הבדיקות שלי תקינים להוציא ריפלוקס בקע סרעפתי בחלק התחתון, ואוסיוארטריטיס מפושט המגביל את הליכתי. כפי הידוע לי ניתוח זה גורם לסיבוכים רבים לאחריו ואינו מומלץ. אבקשכם להסביר לי מדוע לדעתכם הרופא החליט על ניתוח מעקף תרסריון ולא מעקף קיבה (כפי שעדיף לי). האם יש ביכולתי להכתיב לרופא לבצע ניתוח מעקף קיבה במקום מעקף תרסריון ? אודה לכם על תשובתכם המהירה בברכה רות

שלום רב! לא ניתן לענות על שאלה זו מבלי להכיר את כל הפרטים הרפואיים שכוללים את ההיסטוריה הכירורגית, גסטרואנטרולוגית ותזונתית. כרופא שאינו כירורג, עם הרבה מאד ניסיון בייעוצים טרום בריאטריים, טיפול בסיבוכים ומעקב, אשמח כמובן לייעץ לך מה הטוב ביותר עבורך מכל הבחינות, ואף לתאר לך את איכות החיים מבחינה רפואית ותזונתית לאחר כל סוג של ניתוח. אין ספק שכדאי להיות בטוח באיזו ניתוח המומלץ ביותר עבורך.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים