ניתוח קיצור קיבה (שרוול/ טבעת )

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

03/10/2009 | 20:42 | מאת: ליז

אני שוקלת נחרצות על "ניתוח קיצור קיבה (שרוול/ טבעת) אני די מתלבטת בעניין איזה מבין שתי האופציות לבצע . מה כדאי מה עדיף מה מתאים אפשר לקבל עזרה בעניין ? תודה

הי ליז! אני מדבר איתך מכיוון של מומחיות בגסטרואנטרולוגיה (מחלות דרכי עיכול) ותזונה. אין ספק שמהנסיון לאורך זמן, ניתוח שרוול הוא יותר הגיוני מבחינה פיזיולוגית לגוף מאשר לשים טבעת שפשוט מונעת ממך לאכול. אנשים אחרי שרוול קיבה, ויש במרכזינו המון, פשוט מרגישים אחרת, והם כבר לא "עבדים" של הקיבה שלהם. בתור גסטרואנטרלוג טיפלתי בהמון סיבוכים לאחר שנים של הטבעת עם תזוזה ועוד... ועוד לפני שהתחילו עם השרוול הבנתי שזה לא הפיתרון. כמובן שכל ניתוח חייב להיות מלווה רצון אמיתי לשינוי באורח החיים. תגלשי קצת כאן באתר ובאתרים אחרים ותראי מה אנשים אומרים לילה טוב דין

25/08/2010 | 23:36 | מאת: ליאור

אינני יודע מהיכן הרופא הנכבד שואב את הנתונים אודות ההבדל לאורך זמן בין ניתוח טבעת לניתוח שרוול... ניתוח השרוול נאספו נתונים רק של 5 שנים ואילו עם הטבעת יש הרבה יותר נסיון. יכולת האכילה אמנם בניתוח שרוול טובה יותר מאשר כל ההתעסקות עם הטבעת, אך לבוא ולומר שכריתת הקיבה עדיפה לאורך זמן זו שטות!!!

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים