כישלון ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

14/09/2010 | 21:53 | מאת: חן

שלום רב, רציתי לשאול, אני היום מעל שנתיים וחצי לאחר שרוול, התחלתי במשקל של 87.9 ק"ג + סכרת (BMI 37)ולאחר 4 חודשים ירדתי ל-65 ק"ג. פתאום לאחר כשנה וחצי התחלתי לעלות במשקל ללא כל סיבה נראת לעין והיום אני שוקלת כ-81 ק"ג.שאלתי היא האם אני יכולה לעבור ניתוח מעקף קיבה דרך הקופה (כללית)יש לציין שאני עדיין מוגבלת מבחינת השרוול (כמותית). ה-BMI שלי היום הוא 34.2 והסכרת במגמת עלייה. תודה מראש.

14/09/2010 | 23:09 | מאת: ד"ר אברהים מטר

אני ממליץ לך לפנות ל דר דין על מנת לוודא האם ניתן לרדת חזרה במשקל בתזונה מתאימה ונכונה...אם לא ניתן יהיה יש מקום לשקול ביצוע ניתוך מעקף תריסריון ולא מעקף קיבה, במקרים אלה אין יתרון למעקף קיבה על שרוול...הפעולה של שני הניתוחים האלה היא דומה ( ניתוח רסטרקטיבי) ניתוח מעקף תריסריון הוא ניתוח הפועל על בסיס של גרימת מצב של תת ספיגה והוא יעיל יותר...

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים