ניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

24/08/2010 | 19:01 | מאת: איריס

בס"ד שלום רב ד"ר מטר אני לפני ניתוח מעקף קיבה בתל השומר,155 ק"ג, MBI 54 בשיחה עם המנתח הוסכם על מעקף קיבה, והוסבר לי כי רק "במהלך הניתוח" יוחלט עם להמשיך במעקף כמתוכנן או לעבור לשרוול,שאלתי מהן הסיבות שבגינן מחליטים על שרוול ולא להמשיך במעקף, האם בגלל המשקל העודף הרב קשה לבצע את המעקף? או ישנן סיבות אחרות להחלטה? תודה על תשובתך ד"ר מטר וכול טוב, איריס

24/08/2010 | 19:53 | מאת: ד"ר אברהים מטר

לדעתי לא הבנת טוב את ההסבר של הרופא...ניתוח מעקף קיבה מתבצע בצורה אחרת, מיקום הפתחים הוא אחר, וברגע שהותחל הניתוח אין אפשרות לעבור לשרוול, ההפך הוא הנכון, אם מתחילים ניתוח שרוול ובתחילת הניתוח מתרחש סיבוך מסויים...ניתן לעבור לניתוח מעקף קיבה. כעקרון אני נגד מעקף קיבה במצב שאת מתארת, אני בדעה שצריך מעקף תריסריון ישירות או שרוול קיבה וכעבור שנה אם לא מרוצים מהירידה במשקל לבצע ניתוח נוסף להפוך אותו למעקף תריסריון...שרוול קיבה הומצא בזמנו כשלב ראשון לניתוח מעקף תריסריון, ירידה מסויימת במשקל הופכת ניתוח מעקף תריסריון לניתוח קטן יותר ופחות מסוכן, ובמקרים בהם ניתן לרדת טוב במשקל ולשמור משקל נמוך ..אין צורך לעבור לשלב השני של מעקף תריסריון, אם ניתוח מעקף קיבה תוצאותיו לא משביעות רצון קשה ומסובך יותר להפוך אותו למעקף תריסריון

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים