שאלה בקשר לאולטרסאונד בטן ואאורטה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

11/01/2020 | 13:40 | מאת: ליאן

דר שלום, מקווה שהגעתי למקום הנכון, לפני 4 וחצי שנים עשיתי את אותה הבדיקה.U.s בטן עליונה כולל אאורטה. קראתי באינטרנט שבדיקת אאורטה עושים פעם אחת בחיים כנראה יש סיבה לזה אולי סיכון מסוים (אני מעשנת לא מעט) והרופאה משום מה כנראה לא בדקה שאכן הבדיקה נעשתה ורשמה לי שוב. משום מה לפתע יש לי בכפות הרגליים וברגליים ובכפות הידיים נימול כל הזמן (לא היה לי דבר כזה לפני כן) כאילו הם נרדמים, בישיבה וכשאני שוכבת ולעיתים גם בהליכה.גם כשאני ליד המחשב מקלידה מרגישה את זה כל הזמן. האם יש לבדיקה הזאת של כלי הדם שלוחצים עם המתמר עליו תופעות לוואי של התסמינים האלה ? בנוסף, הטכנאית לחצה לי כל כך חזק עם המתמר בבדיקה שצרחתי שכואב לי, אמרה שחייבים ככה כדי לראות כמעט הגיעה לי לגב, זה תקין ככה ?ממש ממש לחוצה. תודה רבה מקרב לב.

שלום זה לא לפורום זה. בכל מקרה בדיקת הבחירה לאאורטה היא CT עם הזרקה של חומר ניגוד בווריד,וכדאי להתייעץ עם כירורג כלי דם.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים