שנה לאחר מיני מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

30/07/2017 | 15:49 | מאת: גלי

שלום רב. אני בת 33 ולפני שנה עברתי ניתוח בייפס - מיני מעקף. טרם הניתוח היה משקלי 115 ק"ג וכעת משקלי 74 ק"ג. אין ספק כי המשקל מדבר בעד עצמו אך התיאבון לא פחת ואני אוכלת כמעט באותה הכמות בה הייתי אוכלת טרם הניתוח (אולי 20 עד 30 אחוז פחות). לעומת זאת,אבי שעבר את אותו הניתוח בדיוק גם ירד יפה במשקל אך הוא גם מוגבל בכמות האכילה, אחרי קציצה אחת וכף אורז הוא פשוט לא שבע בעוד אני יכולה לאכול צלחת שלמה. מדוע זה כך? והאם למרות שאני אוכלת לא אשמין משמעותית כי האוכל בעצם עוקף את הקיבה והשומנים נזרקים דרך הצואה? תודה רבה.

שלום.. אחרי ניתוח כזה,יש צורך במעקב דייטני מסודר,אחת לחודשיים בשנה הראשונה. ביקור כירורג המנתח אחרי חודש,3 חודשים,חצי שנה ושנה.. אם אין מעקב התוצאה פחות טובה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים