פחדים - לפני ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

22/06/2017 | 10:55 | מאת: עמית2805

היי, אני בת 27 עם BMI 35.5 עם בעיות אורתופדיות וקצת אנמיה אבל חוץ מזה בריאה, והתחלתי תהליך לביצוע ניתוח שרוול. את התהליך התחלתי אצל ד"ר אברהים מטר באסותא ואחרי שקיבלתי אישור של הועדה התחילו הפחדים והחלטתי לעבור לרופא אנדריי קידר כי הוא נחשב יותר מומחה בתחום (האם הדבר נכון?). אבל עדיין הפחדים גדולים מהסיכונים והסיבוכים של דמם, זיהום , דלף(סיכוי של 2.5%) ומוות (סיכוי של 0.1%), פוחדת שהאחוזים יפלו דווקא עליי. אני צעירה ולכן אני מאוד מפחדת כי אני לא רוצה לסיים את חיי בגלל ניתוח להרזייה, ומתחילות המחשבות שאולי ננסה עוד פעם לשנות אורך חיים ואולי הפעם אני אצליח (הצלחתי בעבר הרחוק מאוד לרדת 30 קילו ומאז עליתי לאט לא בערך 40 קילו יותר ממה שירדתי). אומרים שהסיכויים לסיבוך נמוכים יותר אצל אנשים צעירים ויחסית בריאים ושהם גדולים יותר אצל אנשים מבוגרים שחולים במחלות נוספות (סוכר,לחץ דם,מחלות לב,כולסטרול וכו), האם הדבר נכון? האם בתור מישהי בריאה חוץ מכאבים אורתופדים הסיכויים נמוכים יותר שיכול סיבוך? האם יש משהו שאפר לעשות לפני ניתוח כדי להקטין את הסיכויים לסיבוכים אחרי? סליחה על ההודעה הארוכה פשוט אני מאוד מפחדת מהניתוח פתאום ולא יודעת מה לעשות...

שלום.. אין ניתוח בטן,שהוא נטול סיכונים וסיבוכים....וגם בידיים הכי טובות ובמקומות הכי טובים בעולם!!.....לכן ההחלטה שלך היא באם כן לעבור ניתוח או לא... הסבר על הניתוח ,סיכונים וסיבוכים,זה מול המנתח שלך.. בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים