האם לעשות ניתוח מעקף

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

04/01/2017 | 10:12 | מאת: אורן

שלום. אני מעוניין להתייעץ אתכם. גובהי מטר ושישים ס''מ. לפני עשור עשיתי טבעת. ירדתי מ- 113 קג' ל- 100 קג' בסופו של דבר. לפני 3 שנים עשיתי עוד ניתוח - שרוול, ירדתי מ- 100 ל- 80, אך עליתי את הרוב בחזרה והיום אני 95. כלומר, כמעט ולא ירדתי. אגב, השארתי את הטבעת כך שאני גם ''משורוול'' וגם עם טבעת. מעבר לעודף המשקל שמכביד עלי, אני מקיא כל היום. כמו כן, אני פולט כל לילה אוכל. בצילום רשמו בקע סרעפתי קטן. שאלותיי: א. האם כדאי לי לעשות מעקף? ב. אם אני עושה מעקף, האם אני צריך לתקן את הבקע? ג. במידה ואני לא מתקן את הבקע, האם אמשיך לפלוט אוכל בלילה אחרי שעשיתי מעקף? ד. האם מקיאים במשך היום גם אם עושים מעקף? ה. האם ניתוח המעקף הוא הפיך? ו. אם אני עושה מעקף, האם כדאי לי להוציא את הטבעת? או בשאלה אחרת - האם הטבעת תמשיך לעזור לי לחסום אוכל מיותר, או שזה לא חשוב אם יש טבעת או לא מהסיבה שממילא רוב האוכל כבר לא עובר דרכה? תודה רבה

שלום רב.. משהו לא מסתדר לי עם השתלשלות הניתוחים שלך...לא יכולים לעשות שרוול בלי להוציא את הטבעת המתכווננת.!!אתה מקיא לא בגלל הבקע הקטן.. ממליץ לך להכין את כל החומר והרקע הכירורגי ולהתייעץ במרפאה...מול מומחה בכירורגיה לפרוסקופית ובריאטרית. כך אני לא יכול לענות לך סתם על השאולת.. בברכה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים