עניין דחוף הנוגע לרשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

17/01/2005 | 08:01 | מאת: פרידה

בוקר טוב, הנני אישה בת 65. נמצאת במעקב רשתית מזה כשנה. הופניתי לבדיקת פלורסצאין10% בשתי העיניים. ואלה מימצאי הבדיקה: עין ימין : sub-foveal CNV בשלבי הצטלקות. עין שמאל: ללא עדות לפתולוגיה גסה ב- FA פרט לדחיקה נוזלית של כלי הדם. רופא העיניים המטפל בקופ"ח ציין כי אין הרבה מה לעשות וכי אובדן הראייה בעין ימין היא עובדה מוגמרת! כל שנותר לקוות הוא שעין שמאל לא תיסגר בקרוב... הטיפול שהומלץ על ידו- OPTI-SAFE פעמיים ביום. אקדים תודה על התייחסותך המהירה, מה ניתן לעשות? האם קיים טיפול נוסף? האם כדאי וצריך לשקול התערבות כירורגית? מה הסיכויים והסיכונים שבניתוח כזה, לאור הנסיבות המתוארות לעיל? פרידה

17/01/2005 | 22:30 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לפרידה, אם אמנם הלזיה במקולה בעין ימין מצולקת אז אין טעם לבצע לייזר. אין גם טיפול כירוגי לבעיה זו. לפי התיאור שלך המצב בעין שמאל הוא. מקובל באמת לתת ויטמינים כטיפול למנוע הופעת CNVM ממברנה תתרשתית בעין הטובה. חשוב להמשיך את המעקב ובמקרה של שינוי לרעה בראיה יש לגשת מיד לבדיקה חוזרת.

17/01/2005 | 22:30 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לפרידה, אם אמנם הלזיה במקולה בעין ימין מצולקת אז אין טעם לבצע לייזר. אין גם טיפול כירוגי לבעיה זו. לפי התיאור שלך המצב בעין שמאל הוא. מקובל באמת לתת ויטמינים כטיפול למנוע הופעת CNVM ממברנה תתרשתית בעין הטובה. חשוב להמשיך את המעקב ובמקרה של שינוי לרעה בראיה יש לגשת מיד לבדיקה חוזרת.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים