יניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

15/01/2005 | 22:06 | מאת: wwww

לפני 8 חודשים הרגשתי ביום בהיר בלי כל התראה מוקדמת , בעין שמאל הרגשתי כמו גלים בחתי עין שמאל יכולתי לקרוא אבל הרגשתי , קשה להגדיר כמו גלים או מסך שנוסע הלוך וחזור כעבור חצי שעה הכל נעלם. הרופא בדק ולא מצא כלום והבחנתו שאיזה שריר נתפס .לפני חודש קרה לי שוב והרופא לא מצא לפני יומיים שוב קרה לי .בשני המקרים האחרונים זה נעלם כעבור 10 דקות . ברצוני לדעת האם זה תופעה מוכרת או שעלולה לחזור מדי פעם ולגרום לי נזק .מה ניתן לעשות כדי למנוע . הבעיה שאני מגיע לרופא המקרה נעלם והבדיקה תקינה .אודה לך אם תוכל לעזור לי .האם זה יכול לגרום לעיוורון במשך הזמן.תודה

16/01/2005 | 19:33 | מאת: ניצה

לפני מספר שנים הרגשתי במשך תקופה ארוכה שיש לי מול העיניים זבובים, חוטים, ארבסקות. הרופא אמר שזו לא הפרדות רשתית וגם לא חור אלא כל מיני חלבונים. התופעה הופיעה שוב והיו גם כמה הבזקי אור. הרופא אמר שזו הפרדות זגוגית ושינוי בג'יל של העין. אני מבקשת לדעת אם זה מסוכן ואם יש משהו שאני יכולה לעשות או לא לעשות כדי למנוע החמרה. תודה ניצה.

16/01/2005 | 22:31 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לניצה כנראה סבלת מהיפרדות הזגוגית. לרוב זה עובר ללא כל סיבוכים. כשזה מופיע חשוב לבדוק את הרשתית ולודאות שאת לא מפתחת קרע או היפרדות של הרשתית. מלבד זה אין צורך בכל טיפול אחר. לרוב הברקים חולפים תוך מספר ימים והכתמים תוך מספר חדשים.

16/01/2005 | 19:34 | מאת: ניצה

לפני מספר שנים הרגשתי במשך תקופה ארוכה שיש לי מול העיניים זבובים, חוטים, ארבסקות. הרופא אמר שזו לא הפרדות רשתית וגם לא חור אלא כל מיני חלבונים. התופעה הופיעה שוב והיו גם כמה הבזקי אור. הרופא אמר שזו הפרדות זגוגית ושינוי בג'יל של העין. אני מבקשת לדעת אם זה מסוכן ואם יש משהו שאני יכולה לעשות או לא לעשות כדי למנוע החמרה. תודה ניצה.

16/01/2005 | 22:14 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

מה שאתה מתאר עשוי להיות מה שנקרא מיגרנה ויזואלית VISUAL MIGRAINE. זוהי תופעה אשר לרוב מתוארת כהפרעה גלית שנמשכת כעשרים דקות ולאחר מכן חולפת ללא כל טיפול. לפעמים זה מלווה בכאב ראש ולפעמים לא. תופעה זו אינה מותירה נזק בלתי הפיך. רצוי ליתר ביטחון לבקש גם ייעוץ נוירולוגי על מנת לשלול כל בעיה אחרת.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים