קשה לי

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

26/12/2004 | 02:09 | מאת: ענתי

אני הת 32,לאחר שבשבועיים האחרונים אני סובלת מטישטוש חמור , ולאחר שבצעתי צילום קרקעית העיין הוהבהר כי אני סובלת מפיגמי RPE עדינים סביב המקולה ואולי יש כאן SCR בהתיבשות . אבקש את תשובתך :מה זה אומר? ומה הטיפול הנדרש לעינין זה? בתודה מראש

26/12/2004 | 21:06 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לענתי, אני מניח שהתככוונו שיש לך מה שנקרא CENTRAL SEROUS RETINOPATHY. בעיה זו מופיעה לרוב בשנות העשרים עד ארבעים באנשים בריאים ומתבטאת בטשטוש בראיה מרכזית. יש בבעיה זו הצטברות של נוזלים מתחת לרשתית המרכזית וזה גורם לירידה בראיה. לרוב הנוזלים נספגים ללא כל טיפול תוך מספר שבועות ואז חל שיפור בראיה. במקרים נדירים יש מקום להמליץ על טיפול עם לייזר על מנת ליבש את הרשתית .

26/12/2004 | 21:06 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לענתי, אני מניח שהתככוונו שיש לך מה שנקרא CENTRAL SEROUS RETINOPATHY. בעיה זו מופיעה לרוב בשנות העשרים עד ארבעים באנשים בריאים ומתבטאת בטשטוש בראיה מרכזית. יש בבעיה זו הצטברות של נוזלים מתחת לרשתית המרכזית וזה גורם לירידה בראיה. לרוב הנוזלים נספגים ללא כל טיפול תוך מספר שבועות ואז חל שיפור בראיה. במקרים נדירים יש מקום להמליץ על טיפול עם לייזר על מנת ליבש את הרשתית .

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים