מחלת הטייסים - מה לעשות אם יש החמרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

07/05/2016 | 17:31 | מאת: עמית

שלום לד"ר. לפני 10 חודשים התחילו לי תסמינים של הבהוב וטשטוש בקצה שדה הראיה הימני. לאחר הרבה בדיקות שיצאו תקינות, לפני 5 חודשים נאמר לי שזו כנראה מחלת הטייסים בעקבות OCT וממצא חלש מאוד בבדיקת רשתית. לפני חודש, למרות שכבר התחלתי להתרגל וחשבתי שזה יעלם מעצמו, הממצא ב OCT חוזר היה חמור יותר וכך גם בבדיקת רשתית רגילה. ונאמר לי שזה אכן זה. נשלחתי לבצע FA, התור לבדיקה ולרופאה במרפאת רשתית הוא רק בעוד חודש מעכשיו. אבל אני מרגיש שיש החמרה, כאילו עכשיו ההבהוב התרחב לכיוון מרכז הראיה. חזרו לי גם כאבי הראש והעין, לדעתי בעקבות המאמץ החדש. שאלתי היא האם לחכות לתור שנקבע לי או שחבל להתעכב? האם יש דבר כזה מרפאות פרטיות לנושא ואיך אני מוצא אותן? האם תחום המומחיות שאני מחפש זה רשתית או שיש משהו ממוקד יותר? כמו כן, ראיתי שכתבו כאן בעבר על טיפול באספרין, האם יש מחקרים עדכניים בנושא? אשמח לקישור. תודה רבה עמית

אני מניח כי אתה סובל ממה שמכונה CSR, במקרה כזה חשוב לבצע בדיקת הדמיה - OCT, ולעיתים גם צילום פלורסצאין (FA). כעיקרון לרוב מדובר במחלה שעוברת ללא טיפול, אם כי יש דרגות חומרה שונות,. המעקב רצוי שיהיה בשילוב של מומחה למחלות רשתית.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים