כתם עיוור

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/12/2015 | 23:19 | מאת: מיכל

שלום, אתמול עברתי טיפול בלייזר בעקבות קרע ברשתית והופיע לי כתם עיוור גדול למטה בצד העין. במעבר מחושך לאור הכתם מופיע ונעלם לאחר כמה זמן ואחר כך מופיע שוב. האם זוהי בדרך כלל פגיעה בלתי הפיכה או שיתכן שהמצב ישתפר? האם יש טיפול לזה? תודה.

קרוב לואי שלא קשור ללייזר - אלא לתהליך שגרם לקרע (הפרדות זגגוית) סבלנות. לרוב לא מפריע לאחר חלוף זמן.

15/12/2015 | 06:52 | מאת: מיכל

תודה על התגובה.. האם זה לא יכול להיות פגיעה בעצב הראיה בעקבות הלייזר?.זה התחיל בדיוק לאחר הלייזר. וכעת כשאני עוברת למשל במסדרון חשוך אני רואה את הכתם השחור בצורה חזקה בשדה הראיה. ואז פותחת את האור וגם רואה אותו חזק מאוד. וכשאני ממצמצת ומסתכלת למעלה ולמטה כמה פעמים, זה כאילו נהיה פחות בולט או כמעט נעלם. בגלל שזה התחיל בעקבות הלייזר אני מודאגת מפגיעה בעצב ראיה. ומניחה שאין מה לעשות.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים