בירור ממצא ברשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

14/10/2015 | 16:23 | מאת: ליאת

שלום רב, בבדיקת OCT נמצא: ברביע טמפורלי תחתון עיבוי רטינלי ניכר עם נוזל תוך רטינלי עם הסתננותו לאזור טמפורלי למקולה. כנראה מדובר ב RETINOSCHISIS בועתי. נאמר לי לגשת בהקדם לבירור נוסף. מה פשר הממצא והאם זה דחוף? תודה

ממצא זה לרוב מאובחן בבדיקת עיניים - וצילום ה- OCT הינו רק עזר לאבחנה. חשוב לבדוק גם את העין השניה. לפי חומרת המצב - דרוש מעקב, ולעיתים אף טיפול לייזר או ניתוחי. חשוב להיבדק על ידי רופא מומחה רשתית

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים