ניתוח לייזר ברשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

14/09/2015 | 19:58 | מאת: גיל

שלום רב, לפני שנתיים גילו אצלי היפרדות רשתית ועברתי ניתוח scleral buckle . כעת אני מתגורר בגרמניה והלכתי לבדיקה שגרתית שאני אמור לעשות גל חצי שנה. הרופא אמר שהוא רואה משהו מאוד דק שיכול להתפתח לחור ועשה לי את הניתוח לייזר ברשתית ליצירת צלקות. שתי שאלות בבקשה לגבי זה: 1. יש לי טיסה מפה לסן פרנסיסקו ביום שישי מוקדם בבוקר (והיום יום שני בערב, משמע בסביבות ה85 שעות מהניתוח) . הטיסה היא עם קונקשן, משמע בעצם שתי טיסות אחת אחרי השניה. הרופא הציג את זה בתור משהו גבולי אבל אמר שאני לא צריך לבטל את הטיסה בגלל זה. האם יש סיבה כלשהי לבטל / לדחות? 2. אני מרכיב עדשות מגע קשות. מתי אפשר לחזור להרכיב אותן? המון המון תודה! שנה טובה, גיל

לייזר לתיקון חור / קרע ברשתית אינו ניתוח, אלא פרוצדורה שמטרתה להוריד סיכון להיווצרות הפרדות רשתית. יש ללייזר אפקש מיידי, אך עיקר ההשפעה היא לאחר כשבועיים. מצבך היום טוב יותר ממה שהיה לפני הטיפול, ואין כל מניעה לכל פעילות רגילה כולל טיסות. כמובן שאם חלילה אתה חש שינוי - יש לגשת לבדיקה, כפי שבוודאי היית נוהג לעשות גם לפני טיפול הלייזר. בקיצור - טיסה נעימה וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים