חורים ברשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

15/07/2015 | 18:59 | מאת: -

שלום, אני בת 25 ולפני מספר כ-4 שנים עברתי תיקון בלייזר של חורים ברשתית שהתגלו אחרי שראיתי גופים צפים. מאז אני הולכת כל שנתיים לביקורת אצל מומחה רשתית. הייתי בביקורת האחרונה לפני כחצי שנה ונאמר לי שהכל תקין, החורים סגורים, ורק אם אראה הבזקים לפנות מהר לרופא. יש לציין שאת הגופים הצפים אני ממשיכה לראות כל הזמן הזה והבנתי שהם לא יחלפו.. שאלתי היא: בחודש האחרון בשל תקופת מבחנים אני יושבת המון מול מסך המחשב ואני מרגישה שאני רואה את הגופים הצפים יותר ממה שבדר"כ. ייחסתי את זה לעובדה שהמסך הוא לבן וכך גם הדפים ואת הגופים האלה רואים יותר על רקע לבן.. האם ייתכן שזו לא הסיבה ושבטווח של חצי שנה התפתחו לי שוב חורים ברשתית? אני מאוד חוששת.. תודה

הגופים9 השחורים שאת רואה נקראים בשפה מקצועית "FLOATERS". הם תמיד שם, אך יותר בולטים מול רקע בהיר , וכן מול מחשב. נסי 0ביון הבחינות...9 לשכב על הדשא ולהסתכל בשמיים כחולים - ותופתעי לראות כמה יש...אין קשר הכרחי שינם לבין חורים ברשתית - וחורים אינם נראים כלל. זו רק "תזכורת, שכדאי להיבדק. במידה ויש תופעות כגון הבזקים משמעותיים או הופעה חדשה משמעותית של FLOATERS - כמובן יש להבדק בהקדם.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים