עיניים פיענוח oct

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/02/2015 | 11:30 | מאת: Anonymous

שלום דר, ברצוני להיוועץ איתך בנוגע לממצאים מבדיקת עיניים שנערכה לאבי חולה סכרת מזה כ25 שנה. מה בכלל זה אומר? הממצאים: עין ימין: קונטוק פובאלי שמור חלקית. אינפרוטמפורלית לפובאה נראית הידרציה ציסטית עם נוזל תוך רשתי בסמוך נצפים מוקדים היפררלקטיביות המתאימים לדימומים ומיקרואנורזמות. ללא עדות לפתולוגיה גסה ברמת הpr-roe. עובי רשתית מרכזית cmt מודד 330 מיקרון. לא נצפים פני זגוגית. עין שמאל:קונטור פובאלי שמור חלקית נזאלית ואינפרונזאלית לפובאה נראית הידרציה ציסטית עם נוזל תוך רשתי. בסמוך נצפים מוקדים היפרררלקטיביות המתאימים לדימומים ומיקרואנורזמות. אינפרונזאלית באיזור העיבוי, נראה cws. ללא עדות לפת לוגיה גסה ברמת הpr-rpe. עובי רשתית מרכזית מודד 310 מיקרון. לא נצפים פני זגוגית. מה פירוש כלל הממצאים? בתודה מראש!

ממצאים מתאמים לפגיעת רשתית . יש מקום להתייעץ עם הרופא המטפל על צורך בבדיקת צילום פלורסצאין, וכן אם יש צורך בטיפול כגון זריקות אוסטין.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים