סכיזיס של הרישתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

02/09/2014 | 14:52 | מאת: שרון

שלום רב, בשנת 2007 עברתי ניתוח קטרקט היתי עם מיאופיה מאד גבוהה מינוס 1- ומינוס 12 לאחר הניתוח ראיתי מצוין ב פברואר 2014 עברתי טיפול בלייזר בקטרקט משני. מאז יש לי בעיה בראיה בעין שמאל נשלחתי ל OCT התוצאה: אובי מרכז הרישתית לפי המפה כ 260 מקרון. השקע הפוביאלי תקין. במקולה עובי הרישתית והמבנה השיכבתי שלה בגדר הנורמה. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרישתית. לאורך הארקדה התחתונה מודגמת סכיזיס של הרישתית. אודה לך אם תוכל להסביר לי מה זה אומר האם מצריך טיפול ואיזה. אני יכול הלגיע לרופא המטפל רק בעוד 3 חדשים. תודה מקרב לב. שרון

נראה כי תוצאות הצלום לא מסבירות את הסיבה לירידת הראיה. סכיזיס לרוב אינו מצריך טיפול. אך אם הוא גדול ומתקדם - לעיתים מטפלים בלייזר או אף ניתוח. בכל מקרה חשוב להבדק על ידי ומחה לניתוחי רשתית, שכן פענוח הצילום הוא רק פרט אחד מהמכלול לצורך אבחנה מדויקת.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים