"זבובים בעיניים והבזקים"

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

01/05/2014 | 16:24 | מאת: עידן

שלום שמי עידן בן 25 בריא בדר"כ מזה כחודש יש לי תופעה של זבובים בשדה הראייה בדרך כלל על משטח לבן/שמעיים. בנוסף ה"זבובים" לא תמיד בצבא שחור ויש גם חוטים לא סימטרים בצבא שקוף לכיוון הלבן עם לכלך בתוכם. בנוסף מידי פעם תחושה של הבזקים בעיניים. אין ירידה בחדות הראייה. מביקור אצל רופאת עיניים הכללה הרחבת אישוניים. אלו הם הממצאים: BE ANT CHAMBER NORMAL BE FLAT NORMAL RET RE VITR OPAC האבחנה: OBSERVATION=PATIENT UNDER OBSERVATION VITREOUS FLOATERS לפני כשנה "אובחנתי" (שללו פשוט את כל שאר הדברים) ממיגרנה של האורה. נאמר לי על ידי הרופאה לחזור לביקורת בעוד 3 חודשים ואם יש החמרה ללכת למיון. אני מתנצל על אורך השאלה, אני מאוד לחוץ מהסיפור ובגלל הלחץ גם לא שאלתי ולא קיבלתי הסבר על מהי התופעה, רק תחזור בעוד 3 חודשים. אשמח ברשותכם לפירוט על התופעה שאני חווה, אם יש מה לעשות? מה זה אומר החמרה? זה נורא סוביקטיבי. תודה מראש, עידן

התופעה שציינת עשויה להגרם ממספר דברים. במקרה שלך לא נמצא גורם כגון עכירויותבזגוגית או בעיה ברשתית. לכן כנראה הסיבה אינה בעין, אלא יותר נוירולוגית - ובין האפשרויות גם תופעה הקשורה למגרנה. יש להתייעץ עם רופא נוירולוג על צורך בבירור מקיף יותר, ובמקרים מסויימים אף מומלץ לבצע הדמיית מח כגון CT או MRI.

24/07/2022 | 17:43 | מאת: אליס

האם עבר לך? או איך טיפלו בך?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים