מרפא לחמותי - כתמים לבנים במרכז העין

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

12/12/2004 | 11:11 | מאת: חני

שלום, חמותי לא רואה כמעט כלום ומסרבת לטפל בעין. לטענתה אין ריפוי למחלתה. כשהתעניינתי מה יש לה היא הדכימה רק להגיד שיש לה הצטברות של נוזל העין במרכז העין. יש לה כתם לבן גדול במרכז שתי העיניים. האם תוכל להגדיר את המחלה רק לפי ההסבר שלי? ואם כן,ף האם היא ניתנת לריפוי? חמותי בת 60+ ובריאה בד"כ. תודה רבה, חני, כלה מודאגת

12/12/2004 | 17:23 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לכבוד חני, התיאור אינו מאפשר לי לקבוע בסבירות גבוהה מה היא המחלה של חמותך. תיאורטית יתכן שמדובר בקטרקט. אם כן זו היא בעיה הניתנת לטיפול עם ניתוח. אך כמובן שיתכן שמדובר בבעיה אחרת ואין תחליף לבדיקה על ידי רופא עיניים כדי לקבוע במדויק מקור הבעיה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים