cnv

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/12/2004 | 11:36 | מאת: יעל

דר שטרסמן שלום, לפני מס שנים חליתי בשתי עיניי. בעין אחת : צלקת גדולה במרכז הראיה בעין שנייה: צמיחה של cnv סמוך מאוד למרכז הראיה.( הראיה כמעט שאבדה) ברקע: שני ניתוחים להסרת כלי הדם, וניתוח קטרקט. המצב יציב כבר מס שנים. ראייתי בעין האחת השתפרה לאחר הניתוחים. שאלתי: האם הריון עלול לגרום לצמיחה מחודשת של כלי הדם?

12/12/2004 | 17:18 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לכבוד יעל, אם אמנם היה מדובר בCNVM אז למיטב ידיעתי בעיה זו אינה קשורה או מושפעת מהריון. יש בעיות הפוגעות בעיניים שכן יכולות להחמיר על רקע הריון.דוגמא לכך היא סיבוכי סכרת ברשתית . במחלה זו DIABETIC RETINOPATHY כן יכולה להיות החמרה של צמיחת כלי דם פתולוגיים ברשתית.

13/12/2004 | 10:14 | מאת: יעל

לדר שטרסמן האם תשובתך זהה גם אם המחלה התגלתה מיד לאחר ההריון ( בעין אחת צלקת ובשניה דרוזות)? תודה יעל

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים