ראיה היקפית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/12/2004 | 11:12 | מאת: גולן אלי

האם ניתן לתקן נזק של ה"ראיה הקפי"?? 1. כשאני קורא ספר (בעברית; מימין לשמאל) חלות התופעות הבאות: א. נעלם לי לפעמים הקצה השמאלי של מילה באמצע השורה, או לפעמים ב. נעלמת לי בדרך כלל המילה האחרונה (השמאלית ביותר) של השורה. לפעמים אני צריך להיעזר בקצה של עט או עיפרון כדי לעבור אל השורה הבאה. 2. כשאני קורא טור מספרים בני 5 או יותר ספרות - נעלמות לי הספרות השמאליות. לדוגמה: במקום 100000 אני רואה במבט ראשון רק 000. לפני כמה שנים היה לי אירוע מוחי קל והנזק של הראיה ההיקפית (עין שמאל). יתכן כי הנזק לראיה ההיקפית נגרם עוד לפני האירוע הנ"ל. םמת לי בדרך כלל שורה ובעיקר בסוף שורה.

11/12/2004 | 15:03 | מאת: דור

שלום, כיום, לא ניתן עדיין לטפל בפגיעה בראיה ההקפית. בברכה, דור.

12/12/2004 | 17:05 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לכבוד אלי, מה שאתה מתאר עשוי להיות הפרעה בראיה מסביב למרכז הראיה או מה שנקרא בלועזית PARACENTRAL SCOTOMA. כדאי כמובן להיבדק על ידי רופא עיניים על מנת לברר ממה נגרמת הפרעה זו. בין היתר הפרעה מסוג זה יכול להיגרם מנזק מסביב למרכז הרשתית. לאחר בדיקה אצל רופא העינייים ניתן לקבוע אם יש צורך בבדיקות נוספות כגון צילום מיוחד של הרשתית ו/או בדיקת שדה ראיה.

12/12/2004 | 17:05 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לכבוד אלי, מה שאתה מתאר עשוי להיות הפרעה בראיה מסביב למרכז הראיה או מה שנקרא בלועזית PARACENTRAL SCOTOMA. כדאי כמובן להיבדק על ידי רופא עיניים על מנת לברר ממה נגרמת הפרעה זו. בין היתר הפרעה מסוג זה יכול להיגרם מנזק מסביב למרכז הרשתית. לאחר בדיקה אצל רופא העינייים ניתן לקבוע אם יש צורך בבדיקות נוספות כגון צילום מיוחד של הרשתית ו/או בדיקת שדה ראיה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים