פענוח ORT

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

21/07/2010 | 20:05 | מאת: שרה

שלום רב, אני בת 50 והופניתי לצילום OCT להלן התוצאות: PED קטן תת פובאלי.מבנה רטינאלי שמור עם דחיקה קלה של שקע פובאלי.עובי הרשתית המקולרית בSPECTRAL DOMAIN מגיע ל294 מיקרון. לציין שיש להפחית כ-70 מיקרון ממדידת העובי במכשיר ה DOMAINכדי להשוותם למדידות העובי במכשיר הSTRATUS אבקש את עזרתך בפענוח.האם מדובר בניוון? אם כן האם בראשיתו ומהם האופציות הטיפוליות. בתןדה מראש, שרה

שוי להתאים לניוון רשתית או אף ל"ממברנה" חבויה יש כמובן צורך לבדיקה קלינית - וכן יתכן השלמת בירור עם צלום FA (פלורסצאין) טיפול ע"פ הממצאים - מעקב, וויטמינים או אווסטין.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים