קורודרמיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

20/08/2006 | 18:51 | מאת: בוריס

בעלי סובל מקורודרמיה - מגיל 4 לא רואה בלילה בגיל 20 קיבל פנקס עיוור איבד שדי ראיה לגמרי כיום ניתן לומר שהוא עיוור - לא יכול לעשות צעד לבד. חשבו שהוא סובל מרטיניס פיגמנטוזה - לפני כשנתיים היינו אצל מומחים שקבעו שהוא סובל מקורודרמיה - הוא בן52 שמענו על ניסיון להשתלת שבב לשיפור הראיה - האם ניתן לעזור גם במחלה זו? האם יש בדיקות מדויקות להבחין אם זה רטיניס או קורודרמיה?

20/08/2006 | 22:17 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לרוב בבדיקת הרשתית ניתן לקבוע אם מדובר בכורדרמיה או רטיניטיס פיגמנטוזה. כל עוד שיש אפילו מעט ראיה אז לא מומלץ לבצע השתלת שבב מאחר ובמקרה הטוב זה יעניק מעט ראיה לאדם שאינו רואה בכלל ומדובר בניתוח נסיוני. מומלץ גם לקבל ייעוץ גנטי.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים