זגוגית העין וראיית גוף צף

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/03/2023 | 06:48 | מאת: יעל

שלום רב! אני בת 65, לפני יומיים - ועד עכשיו- התחלתי לראות מעין בועה מול העין הימנית, שצפה מולה ונעה לכיוון תנועת העין ללא היעלמות. הופניתי בדחיפות לרופא עיניים שבדק בדיקה רצינית, כולל לחץ תוך עיני ובדיקת העין הבעיתית כשהוא הופך אותה. בסופה של בדיקה אמר שכנראה במקום בו אני חווה את הבעיה, הג'ל של הזגוגית הפך למים- דבר שקורה עם הגיל- וזה הגורם. אמר שאצטרך לחיות עם העניין החדש ורק להיות ערה וזהירה שהמצב לא יחמיר. הבנתי שמצב מינורי לכאורה כזה, עלול להגיע לתמט של ממש בזגוגית, וזה די מלחיץ. שאלותי: האמנם אין צעד מעשי שניתן לעשות כדי למנוע אפשרות כזאת? מה הדברים שאסור לי לעשות כרגע: ספורט? רקמה? סריגה? לפני כשנה התחיל קטרקט בשתי העיניים, מה הסיכון לניתוח קטרקט בעין הבעייתית? האם מה שהתחיל את הסיפור יכול להיות זריקת בוטוקס בצידי העיניים? על תשובותיך אודה! בתודה ובכבוד רב, יעל

לא ציינת האם הרופא ביצע בדיקת קרקעית עיניים - רשתית לאחר הרחבת אישון, והמתנה של לפחות רבע שעה. אם לא - צריך לבצע בדיקה זו. במידה והאבחנה היא היפרדות זגוגית - זו לא מחלה, אלא הליך טבעי שקורה למרבי האנשים בגילאים 60-70 ומעלה. במידה ולא נוצרו קרעים - אין בכך כל סכנה, או מגבלה . בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים – 052-8100644

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים