זריקות AVASTIN לבן 97

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

16/11/2022 | 10:19 | מאת: דנה

לום רב, אבא שלי בן 97 סובל מניוון מקולרי גילי AMD בשלב הרטוב , וגם קטרקט הרופא ציין שלא ניתן לטפל בקטרקט ללא טיפול בAMD לגבי מחלות הלב סובל מאי ספיקת לב והייתה לו אירוע של דופק מהיר לפני מספר שנים (פרפור פרוזדורים) לאחר הוצאת אבן מכיס המרה (לא ניתוח ) מקבל פוסיד ופעם ביומיים קרטיה . רופא עיניים לקבל זריקה בעיין אחת את תרופה AVASTIN (לפני כשלוש שנים קיבל לעין השנייה ללא הטבה ) קראתי כתופעות לוואי של avastin יתר לחץ דם , עייפות ותשישות , גם סיכון לקרישי דם אבקש את דעתך מהניסיון שלך עם חולים קשישים - האם הטיפול לא מהווה סכנה מיותרת לאבא שלי בגילו במיוחד שלא בטוח שתהיה הטבה בראיה מהניסיון עם העין השנייה המון תודה על ההתייחסות !

זריקות כגון אווסטין מהוות את הטיפול היחידי שעשוי למנוע התדרדרותבראיה למטופלים עם AMD רטוב. כמובן - שצריך לבדוק שאכן הזריקה משפיעה - מה שלא קורה לצערינו ב- 100 אחוז מהמקריםן, לעיתיםן - הראיה מתדרדרת למרות הזריקות. כמו כל טיפול - יש לזריקה תופעות לואי וסיכונים - אך הם נדירים, וברוב מוחלט של המקרים - אין להמנע מקבלת הזריקה, שכן האופציה השניה - היא איבוד הראיה, ובפרט שמדובר בעין היחידה שנותרה.. במידה ויש קטרקט משמעותי - ניתן לנתח קטרקט אף במקביל לזריקות האווסטין. כמובן שמומלץ להתייעץ עם מומחה רשתית על תזמון הניתוח. בברכת רפאוה שלמה ד"ר הלל גרייפנר מרפאה: 08-9760247 (פרטי + קופות חולים) דוא"ל: [email protected] .

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים