אבחון של ERM בעין, לבן 70

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

08/11/2022 | 20:37 | מאת: זימי

בבדיקה אצל רופא רשתית לפני שנה היתה אבחנה שיש לי erm. עשיתי באותה עת ניתוח קטרקט והמנתח(לא זה שאיבחן את הerm) כלל לא התייחס ל erm. לפני שבועיים עשיתי או,סי,טי ובבדיקה ביקורת אצל מומחה רשתית נמצא שאין שינוי. ולבוא עוד שנה. אני בן 70. ה-erm בעין של קטרקט לקרוב. מה אומר הנתון הזה? לגבי ההווה ובעיקר לגבי העתיד? מאוד אודה לך ד"ר על הסבר. מאוד חושש מהעתיד. האם תמיד יש החמרה ומתבקש ניתוח?

ERM זו מעין קליפה שנמצאת על פני הרשתית. בחלק קטן מהמקרים - היא עשויה למשוך את הרשתית - ולגרות עיוות בראיה או אף ירידה בחדות הראיה. במקרים אלו - ניתן לנתח, ולקלף אותה . במרבית המקרים - היא לא מתקדמת - ואז כמובן אין צורך בניתוח. ליתר ביטחון - מקובל לבצע בכל מקרה מעקב, בכולל בדיקת רופא וצילום OCT של הרשתית. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים – 052-8100644

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים