חיגור + ויטרוקטומיה , קווין עקומים באמסלר גריד

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

23/10/2022 | 15:15 | מאת: סתיו

בן 22, לפני כמעט חודשיים עברתי ניתוח חיגור לאחר היפרדות רשתית, הניתוח לא הצליח להחזיר את כל הרשתית למקומה ושבועיים לאחר מכן עברתי ניתוח ויטרוקטומיה. מאז עבר חודש ושבוע ונשארה עוד בועת גז ממש קטנה שאני מאמין שתעלם בימים הקרובים, בבדיקה שבוע וחצי לאחר הניתוח התגלה קטרקט (כצפוי) הראיה אכן השתפרה (יחסית למצב שהיתה) אך כשאר אני מסתכל על אמסלר גריד כל הקווים עקומים, האם זה אפשרי שזה קורה כתוצאה מהקטרקט? או שלפי מה שאני קורא ומבין יכול להיות שמדובר בניוון רשתית ושהמקולה נפגעה?

23/10/2022 | 20:07 | מאת: סתיו

יש לציין שבניתוח הויטרוקטומיה הוסר החיגור ובוצעה כריתת זגוגית

ראיית קווים עקומים עשויה להיות משאריות נוזל מתחת לפוביאה - מרכז הרשתית, בפרט בצעירים. לעיתים לוקח עד שנה לספיגה. לא הייתי נלחץ.. מומלץ לחזור על צילום OCT לאחר ספיגת הגז, ולהיות במעקב של מומחה רשתית. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים – 052-8100644

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים