בצקת ברשתית אחרי קטרקט

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

26/08/2022 | 17:10 | מאת: נעמי

דר שלום רב, לפני 4 חודשים ביצעתי קטרקט, ראיתי מעולה שבוע לאחר הניתוח, אך לאחר מכן התחיל טשטוש ועיוותים. Oct הדגים בצקת רשתית, כמו כן היה קרום ידוע שנים רבות שלא הפריע לראייה. הבצקת ירדה מעט והופחת הטיפול נבנק ופרד פורטה, אך הבצקת חזרה שוב לקדמותה. היום עדיין משתמשת בפרד ונבנק 3 פעמים ביום ללא שיפור. האם בצקת כזו שהופיעה לראשונה לאחר ניתוח עוברת בד"כ האם כדאי להימנע ממשהו או לעשות משהו על מנת לזרז את העלמותה? תודה רבה

לרוב עוברת. כדאי להתייעץ לגבי צורך בטיפול מעט יותר "אגרסיבי" - כגון זרית קנלוב לטנון אחורי (לא לתוך העיין). לעיתים נדירות - במידה ולא יעבור - יש צורך בניתוח לקילוף הקליפה מהרשתית. לרוב - מסתדר ללא ניתוח,. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים