שאלות בעניין ניוון רשתית יבש

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

02/08/2022 | 21:00 | מאת: אורן.פ

1.האם בדיקה בהרחבת אישונים מדגימה ניוון רשתית יבש? או חייבים oct? 2. האם בממצא של ניוון יבש תמיד יש המלצה לנטילת ויטמין? 3. מה הסטטיסטיקה שזה יהפוך לרטוב? והאם זה יכול להיות במיידי לאחר אבחנת ניוון יבש?? תודה

בדיקה בהרחבה - מדגימה, אך צילום OCT הוא חשוב מאד - שכן מראה פרטים שלא ניתן לראות בבדיקה הקלינית. אין המלצה גורפת למתן ויטמינים. לרוב - ניוון יבש אינו מתקדם במהירות, ולעיתים אף בכלל לא מתקדם למצב בו הראיה נפגעת. מנגד - מעבר לניוון רטוב עשוי להיות פתאומי, ולעיתים אף ללא כל רקע של ניוון יבש קודם. חשוב להיבדק בקביעות על ידי רופא עיניים - לרוב די בבדיקה כל חצי שנה. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים – 052-8100644

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים