אני לא מבין מה המשעות של פענוח של ה OCT אולי אפשר בבקשה להסביר לי

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

28/07/2022 | 17:34 | מאת: יום טוב

עין ימין מיופיה גבוהה. תתכן הדגמה שונה של מבנה הרשתית עקב השינויים המיופיים. מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. אי סדירות קלה ב RPE עדות לאטרופיה בסמוך לעצב הראיה באזור ה PMB ללא נוזלים תוך או תת רטינלים עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-256 מיקרון. עין שמאל מיופיה גבוהה. תתכן הדגמה שונה של מבנה הרשתית עקב השינויים המיופיים. תמונה אופיינית ל- ERM. קרום מעובה ע"פ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית. הרשתית המקולרית מעובה וקיים איבוד של השקע הפוביאלי. באזור התת פוביאלי קיים עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית כלפי מעלה עקב משיכת ERM. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 320 מיקרון. אין OCT קודם להשוואה

יש בעין שמאל קליפה על פני הרשתית - לפעמים זה מצב שדורש ניתוח. רצוי לגשת להתייעץ עם מומחה רשתית. לא דחוף.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים