לחץ נמןך לאחר ניתוח פילטריזציה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

01/05/2022 | 20:49 | מאת: פזית

לפני כחודשיים עברתי ניתוח פילטרזיציה (אני סובלת מגלאוקומה גנטית ,בת 42 היום) הניתוח הוגדר כהצלחה והלחץ ירד מ30 עם טיפות ל6-7 ללא טיפול. אך חדות הראייה השתבשה לי ואני סובלת מכך מאוד. למיטב הבנתי השיבוש בראיה נובע מהלחץ הנמוך (אך אידאלי לטענת הרופא) האם קיימות דרכים להעלות במקצת את הלחץ מבלי לפגוע בתוצאות הניתוח. דרכים טבעיות? או התערבותיות?

לחץ נמוך מדי עלול לגרום בצקת ברשתית, וכן הצטברות נוזלים מתחת לרשתית 0חלל סופרא-כורואידלי. ממצאים אלו ניתנים לאבחון בבדיקת רופא. במידה והם קיימים - כמובן שדורשים טיפול, ויש טיפול.. לחץ 6-7 לרוב אינו מזיק. בכל מקרה - כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח ולשאול אותו מה הסיבה לירידה בראיה. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים