בדיקת RNFL ב OCT במחלת PTC

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/04/2022 | 23:49 | מאת: דבי

שלום רב אני סובלת מ PTC .עשיתי עכשיו OCT והודגם שה RNFL מימין שהיה 135 כעת הוא 119 ,וה RNFL משמאל שהיה 121 היום הוא 115 . האם זה נקרא שיפור או הרעה ,האם ה RNFL במחלת PTC הוא יותר גבוה באופן פתולוגי או יותר נמוך באופן פתולוגי? תודה רבה

מדידת עובי RNFL בעצב הראיה בעזרת OCT - זו אחת השיטןת לאבן בצקת בעצב, אם כי זו בדיקת עזר - ולא מסתמכים רק על זה. ככל שעובי ה- RNFL גדול יותר - יש חשד לבצקת קשה יותר, כך שבמקרה שלך - זה עשוי להעיד על שיפור קטן. שוב אני מדגיש - ההערכה בוססת על גורמים רבים, כולל סימפטומים, מראה העצב בבדיקה, שדה ראיה ועוד. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים