עיוורון בעין אחת, האם ניתן לבצע לייזר בשנייה?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

17/03/2022 | 13:07 | מאת: דור

ד"ר שלום רב. לפני מספר שנים הייתה לי חבלה בעין ימין שהובילה להיפרדות רשתית וחור מקולרי, לאחר ניתוחי חיגור וויטרקטומי נותרתי עם ראייה דלה בעין זו (1/60 עם תיקון). במהלך השנים ראייתי בעין שמאל (הבריאה, שבעבר ראיתי בה מצוין) הלכה ודעכה וכיום מאוד קשה לי לראות ולהתמקד ממרחק ללא משקפיים. לאחרונה התחלתי לחשוב על ניתוח לייזר בעין זו על מנת להיפטר מהצורך במשקפיים, האם במצב שבו עין אחת אינה "מתפקדת" עדיין ניתן לבצע ניתוח לייזר? או שזה כרוך בסיכון לעין הבריאה שרצוי להימנע ממנו? תודה מראש על המענה (בן 25, אגב)

כעיקרון - במידה ואתה מתאים - אין מניעה. אני לא הייתי ממליץ , שכן כל ניתוח כרוך בסיכון - ובמקרה שלך שיש רק עין אחת מתפקדת - ברור מה מונח על כף המאזניים.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים