ראייה אחרי ניתוח ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/03/2022 | 17:17 | מאת: אילנה

שלום. אני שבועיים אחרי ניתוח ויטרקטומי לסגירת חור מקולרי וקילוף. בביקורת לפני שבוע הרופא אמר שהגז ברובו נעלם. כרגע הראייה מאד מטושטשת והכל נראה כאילו מבעד נוזל. אני גם רואה סוג של דסקית שקופה בחלק העליון. האם זה תקין ? תודה

במידה והגז כבר נעלם - זה סימן שהרופא השתמש בגז קצר מועד יחסית, כגון SF6. וניתן לבצע בדיקת OCT - כדי לראות אם החור נסגר. במידנה והחור נסגר - אז ניתן לומר שהניתוח מוצלח. טשוש הראיה עשוי להגרם מגורמים שונים, כגון חור שלא נסגר, רשתית שעדיין לא התאוששה למרות סגירת החור, או קטרקט - במידה ולא בוצע ניתוח קטרקט בו זמנית . בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים