התייעצות בין לידה רגילה לניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/03/2022 | 15:40 | מאת: חני

שלום וברכה! אשמח לשמוע חוות דעת אני עוד חודש בעז"ה צריכה ללדת לידה ראשונה לפני כ10 שנים עברתי ניתוח התפרדות רשתית בעין שמאל שמו לי חיגור ובעין ימין היו לי קרעים ועברתי לייזר האם יש חשש מלידה רגילה שבגלל המאמץ ייתכן שתהיה שוב התפרדות רשתיתי או קרעים ואני שואלת אחרי ששמעתי 2 מקרים שאחת חזר לה שוב אחרי הלידה והשניה בעין אחת נהיתה עיוורת. האם יש ממה לחשוש?

ההמלצה היןם היא לקבוע את סוג הלידה רק לפי ההתוויות המילדותיות (הקשורות ללידה וכד') ולא לפי הרקע העיני. ליתר ביטחון - וכהמלצה כללית - כדאי להבדק על ידי מומחה רשתית בטרימסטר השלישי, עדיך לפחות כחודש לפני הלידה, וכל לאחר הלידה - בלי לחץ, אפשר גם חודש חודשיים אחרי. יש גניקולוגים שאינם מעודכנים בהנחיות, ועשויים בטעות להמליץ על ניתוח קיסרי - ללא צורך וללא כל ביסוס מדעי. בהצלחה, ושיהיה במזל טוב. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים - 08-9760247

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים