בדיקת OCT וניתוח חור

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

06/02/2022 | 13:31 | מאת: דוד

שלום דר הילל אחרי PRK שלאחר שלושה חודשים הופיע לי היפרדות זגוגית בלי קרעים וחודשיים אחרי פתאום!! חור מקולרי. בגלל הלייזר שלחץ על העין ?? זה התוצאות של הOCT - ימין מספר 11- מבנה מיופי קונטור שמור, ללא נוזל תוך או תת רשתי ללא הפרעה ל- PREPRE יש אחיזה ויטריאלית עובי מרכזי נמדד 242 מיקרון עין שמאל שיש בה הבדל במספר 15- מבנה מיופי אובדן קונטור פוביאלי יש חור מקולרי בעוד מלא עם הידרציה ציסטית בשולים ללא אחיזה ויטריאלית ללא הפרעה גסה לPRPRE עובי מרכזי נמדד 300 מיקרון עין שמאל עברתי עכשיו ניתוח חודשיים אחרי ואני לא יודע איך אני יחזור לראות בעין. אני צעיר בן 30. עם מינוס 15 ירדתי למספר 1.75 אך תמיד ראיתי 6/9 .6/8 ואחרי הלייזר גם הגעתי ל6/6 מה נסיונך אומר איך תחזור הראייה?? ולגבי המשיכה הויטראלית בעין ימין אני מת מפחד מזה. בגלל מה שקרה בשמאל למרות ההפרש במספרים האם זה מסוכן גם במספר גבוה ? מינוס 11 ומה ניתן לעשות אם זה אני צריך לחיות בפחד כל הזמן שחלילה לא יהיה גם מהמשיכה הזאת של הזגוגית?? בבקשה עזור לי. אני מצטער שעשיתי את הלייזר הזה כבר .

חור מקולרי נגרם בשל משיכה שחל הזגוגית - שאחוזה במרכז הרשתית, וללא קשר לניתוח שעברת. אמנם ייתכן כי הניתוח היה "גורם מזרז, לתהליך שקרוב לודאי היה קורה בכל מקרה, אולי בשלב מאוחר יותר. במידה ועברת ניתוח מוצלח, והחור נסגר - יש סיכוי לא רע שהראיה תחזור, אם כי לא תמיד חוזרת במלואה. כמו כן - ייתכן ויתפתח בעתיד קטרקט, אבל זה באמת לא צרה גדולה.. לגבי עין ימין - צריך לעקוב עם צילומי OCT, וכמובן אם אתה חש ירידת ראיה - לפנות בהקדם לבדיקת מומחה רשתית. שוב אני חוזר - בטכניקה שקיימת היום, גם אם נוצר חור מקולרי - ברוב מוחלט של המקרים אם מנתחים לא מאוחר מדי - החור נסגר, והראיה חוזרת.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום תורים וניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected]

12/02/2022 | 20:43 | מאת: דוד

תודה רבה דר הלל בעין ימין כל הנתונים מה OCT תקינים ? חייב לציין שאין היפרדות זגוגית בימין יש קצת רחפנים אבל ממש מעט שלא מורגש בכלל..זה שהוא רשם משיכה ויטריאלית זה לא אצל כולם תמיד מחובר בהתחלה אך לאט לאט מתחיל הזגוגית להיפרד? כי בצילום לא רואים שיש משיכה כלפי מעלה מעין "כנפיים מורמות" זה נראה צילום רגיל כמו תמיד עם בקעה כלפי מטה הכוונה..וגם יש מספר שונה ולא כמו שמאל מה הסיכוי שיהיה גם שם ? ולגבי עין שמאל עכשיו שבועיים אחרי ניתוח שני שהראשון היה ללא קילוף ולא נסגר החור לצערי ובכללי חודשיים וחצי בערך מכל הסיפור הזה שהתחיל חור קטן שלא ניתן לראות במנורה עדיין עם גז בעין עוד שבועיים צילום oct שיהיה חודש אחרי והאם קטרקט זה גם הכרחי שיתפתח מה גורם לעכירות הגז ? ותוך כמה זמן בערך? תודה רבה!! פשוט כבר מלחיץ מאוד

12/02/2022 | 21:03 | מאת: דוד

החור בעין שמאל בערך 240 מיקרון ולגבי ימין האם אפשר לעשות משהו לשחרר את המשיכה על המקולה ?קראתי לגבי זריקה שעושים האם זה יכול לעזור ד"ר

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים