שבץ מוחי או חסימה בכלי דם בעיניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

28/12/2021 | 15:14 | מאת: רוני

שלום דוקטור לפני שבועיים בפתאומיות איבדתי ראיה בעיין שמאל .פניתי למיון ונבדקתי על ידי רופא עיניים והוא כתב ששדה ראיה תקין מימין ומשמאל ללא FC אבל כן מזהה תזוזה ,ושזה מתאים לחסימה עורקית .נבדקתי על ידי נוירולוג שקבע NHISS 2 לאור חוסר ראיה ,בדיקת שדות ראיה המיאנופיה מלאה וששאר הבדיקה הנוירולוגית תקינה ,עשיתי CT שהדגים הסתידויות בהתפצלות הקרוטידית משמאל ובקרוטיד הקברנוזי בשני הצדדים אבל בלי חסימה או היצרות משמעותית של עורקים גדולים .הסבירו לי שמדובר ב Central retinal artery occlusion ונתנו לי טיפול ב TPA ,לאחר שעה התחלתי לראות מחדש .ואחרי יום הוסיפו לי אספירין ופלביקס בגלל ההיצרות בכלי הדם אני שואל האם הבעיה מצויה בתחום התמחותו של רופא עיניים לרשתית או נוירולוג שבץ .מי אמור לנהל את הטיפול באספירין ופלביקס תודה רבה

קודם כל - זה שחזרה הראיה , ולו באופן חלקי - זה נדיר יחסית, ומראה שקיבלת טיפול מעל ומעבר למצופה, ויש להעריך מאד את הרופאים שטיפלו בך. המשך הטיפול הוא של רופא המשפחה - בייעוץ כמובן עם רופא כלי דם / קרדיולוג / נוירולוג , וגם קצת רופא עיניים. הבעיה שלך - היא בעיה של תסחיפים בכלי הדם, ובזה צריך לטפל. רפואה שלמה! בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום תורים וניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected]

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים