ישיבה מול תנור חימום ספירלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

04/12/2021 | 10:57 | מאת: רועי

שלום, אתמול ישבתי במשך כשעתיים במפרסת בשעות הערב אצל קרובי משפחה, מולי במרחק של כמטר וחצי היה מונח על הרצפה תנור ספירלה גדול יחסית עם 3 גופי חימום גלויים, הרגשתי את החום הנעים בפנים, האם אין סיכון לעיניים (התנור היה בשדה הראיה) מהקרינה שמגיעה אליהם (Near IR)? תודה רבה

אין.

05/12/2021 | 06:26 | מאת: רועי

מצאתי תיעוד של מקרה שבו אשה נפגעה בעיניה מתנור כזה (אמנם התנאים שם יותר קיצוניים מבחינת מרחק ואופן השימוש אבל בכל זאת...) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5279082/

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים