האם באמת אין דחיפות

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/11/2021 | 10:08 | מאת: אתי

שלום דוקטור הרופא בקופת חולים שלח אותי לעשות שדה ראיה ושם נמצא הומונימוס המיאנופסיה שמאלי .הרופא הפנה אותי לחדר מיון שם שיחררו אותי .וכך הרופא כותב במכתב שחרור ;הפרעת שדה שמאלי הומונימית מרכזית בלבד ,התגלה בבדיקה שגרתית והמטופלת ללא תסמינים .גם ב OCT נראה הידקקות של GCL בצד הימני בשני העיניים באופן סימטרי שתואם לפגם השמאלי המרכזי מה שמעיד על כך שהפגיעה אינה חדשה .כאמור שיחררו אותי עם הפניה ל MRI מוח וארובות עיניים ו OCT וזימון לנוירואופטלמולוג בעוד שלוש וחצי שבועות . אני לא רגועה מכיוון שאני מבינה שפגם זה בשדה ראיה אופיני לפגיעה מוחית ולכן אני חוששת שהתור שנקבע לי הוא מאוחר מידי למקרה שמדובר בשבץ מוחי למשל שצריך לטפל בו במהירות האם ההידקקות של GCL באמת אומרת שהפגיעה היא כרונית ולכן אין מה למהר ואפשר לחכות שלוש וחצי שבועות בנוסף עכשיו כששואלים אותי אני רואה מעט ערפל בצד שמאל של עין שמאל כבר כמה שבועות תודה רבה

אני מסכים שיש צורך להשלים אתהבירור על ידי הדמית מח וארובות עיניים עם MRI. השיקול לא לעשות זאת דרך מיון - הוא על מנת לחסוך כסף לבית החולים, ולא שיקול רפואי. אם הממצא הוא אכן "מר=קרי" - לרוב ניתן לחכות מעט. במר-קרה שלך - אני מבין שחשת ירידה בשדה הראיה - מה שלא מסתדר עם ההגדרה של הממצא כ-"מקרי". מציע שתבררי היכן יש תור זמין ל-MRI, ואז תפעילי לחץ לקבל התחייבות מקופת החולים. נסי לערב גם את רופא המשפחה. רפואה שלמה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים